auda

Jeg glemte dere igjen.

Men altså, jeg liker også peoner. Hele Instagram elsker jo peoner.

Selvfølgelig gjør de det. Det hadde jeg også gjort hvis jeg var dem.

Jeg skulle egentlig fortelle en historie her nå. For det har seg sånn at jeg var clueless om det meste i lang, lang tid. Jeg hadde ikke den fjerneste anelse hva peoner var. Jeg hadde ingen interesse for blomster. Jeg kjøpte ikke blomster. Ikke i noen form. Så leide jeg en leilighet i november 2010. Da våren kom viste det seg at noen at noen hadde brukt ganske mye tid på blomsterbedet som var anlagt ved terrassen i hagen. Der tøyt det opp den ene typen blomster etter den andre etterhvert som våren ble til sommer. Krokus, tulipaner, og peoner. Stooore busker med massevis av enorme blomster på! Både rosa og de mørke røde. De var virkelig flotte. Jeg ble litt forelska. Sånn lærte jeg hva peoner er. Jeg pleier å kjøpe noen hvert år når de kommer i butikken, men en vakker dag får jeg meg hage igjen, da skal jeg plante peoner der.

godt nyttår

Oi. Det er et halvt år siden jeg skreiv noe her sist. Shame on me! Tia flyr osv. Anyways. Godt nyttår! I morgen er det 2018, og selv om jeg ikke ser på det som nyttårsforsetter så jeg har jo noen planer for 2018.

 

Jeg har i utgangspunktet to ting jeg tenkte jeg skulle fokusere på, men jeg innså akkurat at jeg kanskje burde ha et mål om å blogge mer også. Så da sier vi tre.

Nr. 1!
Blogge mer! (hehehe)

Nr. 2!
Fortsette å være kreativ. Hele tiden. Lag masse nytt. Det gjør jeg jo alltid, men dette målet går litt dypere. Hoveddelen av målet handler om å være kreativ med det jeg allerede har. Ikke gå i butikken og kjøpe nytt garn eller nytt stoff. Og selge det jeg lager. Altså, ikke bruker penger, bare tjene penger. Og gjerne handle materialer i bruktbutikker. I fjor solgte jeg to hele ting fra Epla-butikken min! En helt sinnsykt kul følelse! Jeg vil ha mer av det! Solgte to i fjor, da er målet minst fem i år. Helst 50. Men la oss være realistiske her. Nå er det bare to ting i butikken, da skjønner jo jeg også at jeg kanskje ikke selger så mye. Jeg må legge ut mer!

Nr. 3!

Bli sterkere! Jeg er en skikkelig pingle. Det er ikke kult engang. Så jeg er nødt til å bli litt sterkere!

 

Igjen, Godt Nyttår!

ny tattis liksom

Nå var det på høy tid med et nytt innlegg her. Jeg skreiv jo litt om for et par innlegg siden at det hadde blitt lite fordi jeg var så sliten. Lyst til å gjette hvorfor jeg ikke har blogga nå, da? SLITEN! Whoop whoop. Hvem hadde gjetta det liksom?

Anyways. Jeg har ferie. Staycation, liksom. Jeg prøver så godt jeg kan å bare holde meg hjemme for å slappe av. Litt har jeg jo gjort. Ødelagt symaskina for eksempel. Det er jo stas. Fy faen, jeg hater det. Jeg skulle sy så mye, liksom! Men neeei. Det skulle jeg visst ikke. Ikke blir den ferdig reparert før ferien min er over heller. Nok klaging!

Jeg har tatt et par tatoveringer. Den første, som jeg selvfølgelig burde vist frem for lenge siden har jeg egentlig ikke et såå veldig godt bilde av, så vi hopper frem til den jeg tok nå på tirsdag.

Så mens jeg står her og tar bilder av meg selv ikke sant, så kommer verdens vakreste skapning og sniker seg med. Og det er klart hun må få være med. Jeg er ganske sikker på det der er tidenes peneste profil. Også tatoveringa da. Ikke glem å se på tatoveringa. Selv om den ikke er helt i fokus her. Pusen stjeler rampelyset.

Kan jo legge med et nærbilde sånn for sikkerhetsskyld.

Trenger jeg å si at jeg er fornøyd? ÅH! Jeg elsker den!

saftige, sukkerfrie lapper

Siden jeg var syk i forrige uke ble det dårlig med matlaging og jeg endte med å ha en god del melk som gikk ut på dato. To dager over datoen smakte jeg på den og den var fortsatt helt fin, men med ingen garanti for at det kom til å vare så lenge, så jeg fant ut at jeg måtte lage noe av den. Da ble det lapper!


Jeg husker godt rislappene mamma lagde innimellom når vi hadde hatt risengrynsgrøt og det ble mye igjen. Så sinnsykt gode! Siden jeg prøver å være flink har jeg laget min egen variant. Først måtte jeg jo ha grøt, og det var det jeg skulle bruke all melka til. Når jeg lager risengrynsgrøt pleier jeg å bytte ut halvparten av risen med byggryn, så jeg lager en blanding. Jeg innbiller meg at byggrynene inneholder en smule mer fiber og næringsstoffer enn risen. Jeg har også prøvde meg på å lage ren byggrynsgrøt selv, men den ble på ingen måte like god som den man får kjøpt i butikken, så jeg holder meg til blandingen.

Anyways, jeg tar utgangspunkt i oppskriften til risengrynsgrøten på pakka, men bytter bare ut halvparten av risen med tørre byggryn og følger ellers oppskriften. Det funker som bare det! Grøten må være avkjølt før man lager lappene, ikke nødvendigvis helt kald, men er den skikkelig varm vil eggene klumpe seg når man rører sammen røra.

3 porsjoner (350 kcal + ev. stekefett pr. porsjon)

9 dl avkjølt grøt
3 små egg (el. 2 store)
1 dl havremel
0,5 dl sukrin gold (eller annen kunstig søtning)
0,5 ts kanel
0,5 ts kardemomme
2 ts bakepulver

Rør alle ingrediensene godt sammen og la røra stå og svelle i 20-30 min.
Stek lapper gyldne på middels varme. Jeg har ikke brukt noe stekefett i panna når jeg har stekt mine, men der må du jo se an stekepanna di, også smaker de jo selvfølgelig ekstra godt når de er stekt i smør.
Jeg spiste mine med sukkerfritt bringebærsyltetøy på, det hadde garantert gjort seg med litt brunost også! Prøvde meg også på et par stykker med proteinella på. Det var farlig godt!

Vel bekomme!

norges beste softis

På vei hjem fra Oslo tidligere i dag gikk det plutselig opp for meg i varmen at jeg med kun en bitteliten omvei kjører rett forbi Kiosken på Nesset. Og selv om jeg liksom skal være sunn og sånn klarer jeg ikke si nei til nostalgi. Spesielt ikke når det innebærer is.


Vi har alltid fått høre at Kiosken på Nesset har Norges beste softis. Som barn tror man jo på det man blir fortalt, i alle fall når isen faktisk er veldig god. For meg er den minner om da vi satte båten på vannet, akkurat der på Nesset, og da ble det selvfølgelig is også. Jeg husker fortsatt hvor gøy det var at hele hengeren med båten ble rygga ned i vannet. Båten vår var oransje. Bekymringsfrie somre på Brevikstranda rett på andre siden av Bunnefjorden, med loff og saft, Kiosken på Nesset ble passert både på vei til og hjem igjen. Et par ganger opplevde jeg til og med å se spekkhoggere, mor med barn, komme svømmende inn Bunnefjorden, og så ut igjen.

Jeg må innrømme at jeg etter jeg ble voksen såvidt har vurdert om ikke det kan være selve nostalgien som gjør at dette fortsatt er Norges beste softis. Da er det fint å ha det dokumentert. Ikke bry dere om ordet «kanskje».

https://www.oblad.no/nyheter/folk-valfarter-til-kiosken-pa-nesset-for-n-ting/s/2-2.2610-1.7958710 

Mens VG mener den er størst. Det kan jeg også gå med på.

http://www.godt.no/#!/artikkel/23471047/her-faar-du-norges-stoerste-softis

Nå må jeg skifte og komme meg avgårde til Torsdagsløpet! I dag tror jeg det går skikkelig dårlig!

ikke helt dagen

Noen ganger har man kanskje tenkt til å blogge om en ting, men så skjer det en annen ting også må man bare blogge om det istedenfor. Jeg har jo sutra over at jeg har vært sjuk. Nå er jeg nesten frisk. Det er så deilig. Jeg føler meg veldig mye bedre. Nå er jeg nesten der. Men det var ikke det jeg måtte blogge om. I går oppdaga jeg at den sprettballen her

hoppa rundt på 3 bein. Det er ikke en normal ting for marsvin å gjøre. Uansett alder. I går var hun 3 uker og en dag gammel. En liten unge altså. De veier ikke stort. Det er altså ikke mye vekt som hviler på hvert bein. Allikevel klarte hun ikke legge noe som helst vekt på det ene beinet. Jeg klemte litt på beinet, og selv om jeg ikke har røntgensyn, eller har opplevd dette før, var jeg ganske sikker på hva som hadde skjedd. Dette hadde skjedd.

Eller, tegningen til venstre er det som hadde skjedd. Hun hadde brukket det tjukke leggbeinet. I utgangspunktet er det et pent brudd. Rett av. Enkelt å fikse. Sånn bortsett fra at marsvin er små, har små bein, og legger mye vekt på disse beina. Når man er et 3 uker gammelt marsvin er disse beina så tynne at det er umulig å operere. For det er det man ville gjort på et større dyr, eller et menneske. For å unngå at det på tegningen til høyre skjer. Det er jo en sjanse for at det til høyre ikke skjer, og at det bare gror, men da dukker det problemet med at hun i tillegg er så liten at det ikke finnes smertestillende hun kan få. Og dette er smertefullt. Hvordan hun har klart å brekke det er ikke godt å si. Jeg har aldri opplevd noe sånt før. Men nå lever hun ikke lenger. Og jeg synes det er veldig, veldig trist. Endelig kom mitt andre kull med abessiniere, også klarer den beste ungen i kullet å ødelegge seg selv sånn. Jeg skulle egentlig poste bilde og oppskrift på sunn mat her i dag. Istedenfor blir det dette.

Jeg følte for å teste denne i dag. Jeg er en vaskeekte emotional eater. Den var god. Men Hennig Olsen sin Inspira med karamell og peanøtter vinner fortsatt.  Når livet går til helvete spiser Stine sukker. Altså, noen ganger skjønner jeg ikke hvorfor i alle dager jeg gidder å ha levende vesener som hobby. Det gjør så vondt når det går galt. Jeg blir jo lei meg. En strikka genser kan ikke få vondt. Syr jeg en kjole kan den ikke brekke beinet og må avlives. Jeg har ikke tenkt til å slutte med marsvin altså. Men i dag skal jeg spise mye sukker.

lørdag

Det er lørdag allerede. Jeg har tatt bilder av meg selv.

Aaahh.. Sofaen min. Her tilbringer jeg mange timer, så den er heldigvis ganske så komfortabel. Nå i det siste har det blitt ekstra mange timer. Etter å ha faktisk vært i ganske fin form en stund har jeg nå vært i elendig form i noen uker. Og nå er jeg syk. Derfor blir den på bildet over akkompagnert av den under her.

Er man syk så er man syk. Da må Stine ha is. Men ja, jeg har tatt bilder av meg selv. Bildet av sofaen var bare en test for å sjekke lyset. Også synes jeg det liksom ble et litt fint bilde av sofaen min. Anyways.

Hvis du ikke ser så godt etter ser du ikke de bleike låra mine som sneik seg med nederst på bildet. Jeg synes jeg er ganske søt her, jeg. Jeg var jo i Oslo i går. Jeg var en tur hos Beauty by Linni og skaffa meg volumvipper. Vi hadde planlagt å spise litt etter hun var ferdig med meg, men jeg måtte vente litt til hun var ferdig å jobbe så jeg rusla meg en tur. Kom dessverre over denne Levi’s t-skjorta som har hatt lyst på en stund. Også skjedde det noe gøy! Jeg skulle kjøpe med vin for Linni, tror du ikke jeg måtte vise leg?! Hihi. Også for å kjøpe vin, da. Fyller 30 når som helst (om 49 uker ca), men kan altså gå for å være under 18. Jeg liker det.

Jeg har fått klager på at jeg ikke smiler på bilder på bloggen. Så vær så god.

Poenget med å ta bilder var jo egentlig for å vise frem vippene. Så jeg måtte ta noen litt nærmere også.

Damn. Det er sånne bilder mammaer og pappaer blir glade for å få i gave for å henge på veggen det der. Tusen takk til Beauty by Linni for awesome vipper! De er uten tvil de mest behagelige vippene jeg har hatt på noen gang, og jeg føler meg så fin. Hun jobber på Lashroom på Briskeby i Oslo. www.lashroom.no Anbefales!

Og nei, dette er ikke spons. Folk gidder ikke sponse bloggere som har en halv leser om dagen. Så det så. Og tro meg, jeg føler meg på langt nær så bra som jeg ser ut. Ugh.

 

leggetid

To innlegg på en dag?! Whaat?! Her har jeg så og si ikke blogga på flere uker, også tar jeg plutselig helt av? Neida. Jeg skal bare vise bilde. Første forsøk på sovemaske er ferdig. Det ble egentlig ganske bra, så lenge man ikke ser alt for nærme.

Av en eller annen grunn ser den ganske skeiv ut. Som om den ikke er symmetrisk. Den ser jo mye større ut på høyre side, men den er ikke det altså. Jeg har bretta og målt, begge sider er like. Jeg lover!
På baksiden er det forresten tjukk sort silke jeg kjøpte i Kairo for mange, mange år siden. Dere vet, da jeg var ung.
Det er et par ting jeg ikke er helt fornøyd med, sånn passformmessig. Så det må jeg fikse. Jeg klarte også å sy på strikken litt vel slapt til det tynne hodet mitt, så denne passer nok best for noen andre. Dette var egentlig ganske fort gjort, så det blir nok laget flere de neste dagene. Jeg har nemlig fri. En liten ferie liksom. Det er deilig. Nå skal jeg legge meg på sofaen og slappe av. Og spise is kanskje.

det er torsdag

Det er torsdag igjen, sånn tilfelle du ikke har lagt merke til det. For meg betyr jo det egentlig torsdagsløpet. Men jeg veit ærlig talt ikke helt. Jeg er nemlig veldig, veldig sliten. Jeg klarer å dra ræva mi ut og gjennomføre. Men burde jeg? Jeg er litt redd for at det skal være for mye. For ja, det er så ille. Jeg har ikke allerede bestemt meg for å ikke gjøre det, men føler jeg meg som jeg gjør nå om 3 timer, da blir det ikke noe av. Det er deprimerende.

Det som ikke er deprimerende er at jeg skal til Oslo for en date med Beauty by Linni i morgen! Jeg føler jeg trenger litt volumvipper nå som sommeren nærmer seg! Jeg skal legge ut bilde, jeg lover!

Nå skal jeg sy litt. Det er lenge siden sist. Jeg trenger å lage noe. Jeg skal lage sovemaske. Kommer nok bilder av ferdig resultat. Hvis jeg blir fornøyd. Ingen bilder foreløpig i dagens innlegg. Det er så sliten jeg er. Ugh.

sånn i det siste

Jeg har vært veldig sliten igjen de siste ukene. Da blir det sånn her. Dårlig med blogging. Såh, hva har skjedd? Jo, nå skal dere høre her. Jeg kom i gang med trening igjen etter påsken. Det gikk veldig bra.

Se! Marsvinbebier!


Trodde jeg. Helt til torsdagsløpet kom. Det som var nå på torsdag altså. Jeg hadde vært flink i dagene før. Følte meg bra! Superform faktisk! Under løpet følte jeg det gikk veldig bra. Mye bedre enn noen av de andre gangene. Jeg fikk litt kramper i magemusklene på den ene siden etterhvert, jeg prøvde å løpe igjennom det, men måtte innimellom stoppe og gå. Uansett så følte jeg at det totalt sett gikk skikkelig bra. I alle fall helt til jeg kom til mål, og fikk ropt opp tiden min. Bare nesten et helt minutt saktere enn den dårligste tiden min noen sinne, ja. Sånn gikk det.
Jeg har jo noen teorier. Krampene hadde selvfølgelig litt av skylda, men ikke nok. Jeg har fokusert mer på å ikke stoppe for å gå når jeg har trent nå, så selv om jeg faktisk jogga/løp mer av løypa og kondisen er blitt bedre og faktisk klarte det, betyr det jo ikke at jeg løp noe fortere. Litt skuffa over meg selv, men fortsatt fornøyd med min egen innsats og motivert for å trene videre i alle fall. Helt til fredag kveld. Da begynte det å gjøre vondt i venstrefoten. Det gjorde vondt da jeg sto opp på lørdag også. Så ga det seg utover lørdagen siden jeg lå på sofaen. Men etter en tur ut innom noen butikker gjorde det vondt igjen. Såpass at jeg ikke orka å gå tur engang. Herlig! Så nå har jeg bestilt time hos ortopeden for å skaffe nye sko og få laga nye fotsenger, som det så fint heter. Hvem fant på det, liksom? Anyways! Jeg har også vært veldig sliten siden. Kanskje det har en sammenheng? Nå har jeg i alle fall ikke vondt i foten lenger, men har altså ikke vært i noe aktivitet utover det som følger med jobb og ærender siden det forrige torsdagsløpet. Veldig spent på hvordan det går til torsdag da altså. Jeg fikk ikke time hos ortopeden før 07.06., så jeg er litt redd for å ta i for hardt fremover nå. Jeg skal delta på torsdag, men det eneste målet mitt nå er å fullføre.

Jeg har hatt bursdag. Til bursdagen min fikk jeg marsvinbebier. Eller, Thabita fikk marsvinbebier. Til meg. På bursdagen min. Er de ikke søte?!

Nå skal jeg se miljødokumentarer og gråte litt over hvor grusom verden er. Et lite tips fra meg til dere, ikke se Earthlings mens dere spiser. Men se den. Det er viktig.