auda

Jeg glemte dere igjen.

Men altså, jeg liker også peoner. Hele Instagram elsker jo peoner.

Selvfølgelig gjør de det. Det hadde jeg også gjort hvis jeg var dem.

Jeg skulle egentlig fortelle en historie her nå. For det har seg sånn at jeg var clueless om det meste i lang, lang tid. Jeg hadde ikke den fjerneste anelse hva peoner var. Jeg hadde ingen interesse for blomster. Jeg kjøpte ikke blomster. Ikke i noen form. Så leide jeg en leilighet i november 2010. Da våren kom viste det seg at noen at noen hadde brukt ganske mye tid på blomsterbedet som var anlagt ved terrassen i hagen. Der tøyt det opp den ene typen blomster etter den andre etterhvert som våren ble til sommer. Krokus, tulipaner, og peoner. Stooore busker med massevis av enorme blomster på! Både rosa og de mørke røde. De var virkelig flotte. Jeg ble litt forelska. Sånn lærte jeg hva peoner er. Jeg pleier å kjøpe noen hvert år når de kommer i butikken, men en vakker dag får jeg meg hage igjen, da skal jeg plante peoner der.

den andre hylla

Ofte er jeg litt treig til å blogge om ting. Som at jeg ikke skreiv om torsdagsløpet før i går kveld og sånt. Men det her, altså, det her må jeg bare dele med en gang! Jeg har gjort noe helt utrolig! Nå har jeg bodd her i ganske akkurat et år, og jeg har hatt disse hyllene ikke sant som jeg har brukt så lang tid på å henge opp. Først brukte jeg år og dag på å sparkle igjen hullene etter de forrige hyllene, og så brukte jeg 3 år på å male over, før jeg endelig til slutt hang opp den ene hylla. Den andre skulle jeg jo ikke henge opp fordi jeg skal male den ene veggen, og den hylla kommer så nærme blablabla så jeg skulle male først. Men jeg innså her for en tid tilbake at nå som jeg har bodd her et år, og ikke har 2 hele år igjen engang, hvorfor male? Det kan hende jeg gjør det, det er 2 år, men det er for dumt at den hylla står på gulvet og samler støv i potensielt 1,5 år til. Så i dag hang jeg den opp.

Se der, ja. Sånn ser det altså ut nå. Jeg synes det ble fint, jeg. Det er selvfølgelig den til venstre jeg har hengt opp i dag. For det er veggen med vinduet jeg vil male. Og den kommer jo litt nærme. Men finner jeg ut at jeg skal male skal jeg klare det helt fint. Jeg kom jo egentlig frem til at jeg bare skulle henge den opp for en stund siden, men hovedgrunnen til at jeg har brukt så veldig lang tid også denne gangen er jo fordi det er murvegg. Jeg HATER murvegg. Jeg må bore! Veggen er hard, og det blir så mye støv og drit. Hvem sin idé var det å ha murvegger som innervegger? Det er ikke bittelitt nødvendig engang! Med mindre man skal ha sånn finfin gammeldags mursteinsvegg. Det er lov. Det er fint. Det her er bare pyton. Men nå er det gjort. Kanskje jeg faktisk henger opp hyllene jeg skal ha i stua til slutt også? Jeg har lyst. Men det er den jævla murveggen, da. Ugh.

Det var forresten sol i går. Det var jeg sikkert den eneste som la merke til.

Nå må jeg rydde opp. Skruer og drit, drill og faenskap. Vaske støv. Æsj.

aaahh

Å starte på skolen ved siden av full jobb må være noe av det tøffeste jeg har gjort. Altså, det er jo ikke tid igjen til noe annet! Nå har jeg hatt fri fra skolen i 9 dager, og plutselig har jeg tid til å gå tur, kose med marsvina, lage ting igjen og til og med blogge! Det får meg utvilsomt til å revurdere hele skolegreia veldig. Meen, jeg skal ikke gi opp helt enda. Bare 5 hele måneder igjen! You can do it, Stine!
Håper jeg.

Jeg skulle egentlig ikke skrive for å sutre i dag. Måtte bare vise frem den her.

IMG_20161226_105147_005

Laga den i går. ELSKER den! Vurderer sterkt å henge den opp på soverommet, men har akkurat lagt den ut i epla-butikken. Jeg kan jo lage flere. Nå som jeg er ferdig med alle julegaver og de er levert håper jeg på å få laget mer jeg kan legge ut i butikken.

epla-butikk liksom

Det er ikke meningen at jeg skal blogge. Jeg har vært helt utslitt lenge, ingen tid eller ork til å blogge. I dag føler jeg meg bedre, og ville blogge! Så jeg skrev det innlegget dere får her, og så når jeg trykker på publiser fungerer det ikke. Jeg har plutselig ikke internett! Jeg har ikke hatt problemer med internett på lenge! Internetten min liker ikke at jeg blogger.

Siden jeg er så fattig har jeg laget meg en epla-butikk. Her https://www.epla.no/shops/stinemah/. Jeg skal prøve å være flink og ta fine bilder av ting jeg lager og legge det ut der. Jeg har til og med lagt til en fin liten widget med link på siden her. Tro det eller ei, jeg bruker nemlig ikke alle de tingene jeg lager. Jeg bare liker å lage dem. Foreløpig har jeg bare lagt ut to av veggdekorasjonene jeg har vevd. Som den her som jeg vel har delt bilde av før.

2016-06-26 13.25.15 (2)

Den kan bli din for bare 299,- i epla-butikken min! Jeg synes i alle fall den er veldig fin, og har vurdert å henge den opp på soverommet, men det er murvegg og blablabla. Så nå ligger den til salgs. Løp og kjøp!

august er over

August er over, jeg har fått lønning, på tide å snakke om økonomi igjen. Usj, som jeg gruer meg. Hehehehe. Neida.

Nei, men altså. Dere skjønner det at..
Nå tuller jeg. Eller gjør jeg det? Jeg tenkte da jeg begynte å skrive at jeg skulle tulle litt, late som jeg grua meg, mens det jeg egentlig skulle skrive bare er positivt. Men det er jo ikke helt sant. August har vært… i minus? Jeg har jo ikke gått i minus, men jeg har brukt mer penger enn jeg fikk inn. Ganske mye også. Jeg måtte kjøpe meg nye sko. Nå tenker du sikkert “jaaa, sæærlig, “måtte” kjøpe nye sko, ja, mmmhmm”. Men greia er den at jeg måtte det. Jeg har mongoføtter, jeg er fullstendig plattfot + et eller annet spesialisten skrev på latin til NAV. Det er faktisk veldig smertefult, og jeg må ha gode sko. Når beina begynner å gjøre vondt MÅ jeg ha nye sko, hvis ikke fungerer jeg ikke i hverdagen. Og jada, jeg har fotsenger, som det så fint heter. Jeg må bestille time for å få laget meg flere. Mer penger som må brukes. Heldigvis betaler dere en hel del av akkurat det. Jeg elsker Norge. Men så måtte jeg kjøpe nytt treningstøy ikke sant. Det var jo i ferd med å bli høst. Det ble kaldt ute, jeg måtte ha en genser til å løpe i så jeg orker å løpe ute når det er kaldere. Et par uker seinere ble det så sinnsvakt varmt at jeg var pent nødt til å kjøpe meg en løpeshorts om jeg skulle ha noen sjans til å orke å bevege meg utendørs. Været i august har vært helt… absurd. Og så! Så måtte jeg jo kjøpe den kalkulatoren. Enda mer penger. Så joda, det gikk litt mer penger ut enn det kom inn.

Siden blogg er kjedelig uten bilder. Dette er lønningspilsen min.

2016-08-31 22.03.14

Med tanke på at jeg faktisk er interiørkonsulent burde jeg jo servere perfekte, flotte interiørbilder, men jeg gidder ikke vente til i morgen for å få dagslys, så dette får duge. Dette er forsåvidt veggene som skal males når jeg får kjøpt maling. De skal bli mørke blå, og jeg gleder meg sånn! Det kommer til å bli veldig fint. Da skal jeg ta litt finere bilder. Jeg lover.

Jeg har brukt noen feriedager og har derfor fått utbetalt litt mindre enn jeg vanligvis får, jeg har heldigvis spart feriepenger fra min forrige arbeidsgiver for å gjøre opp for det, så det skal gå bra. Da jeg gikk igjennom budsjettet mitt for september var det deprimerende, fordi jeg til tross for sparepengene må prøve å holde igjen en god del. Jeg må holde meg til budsjettet. Det som var veldig motiverende med det, var at jeg så at jeg kommer til å ha mer enn forventa til overs fremover. Med unntak av nå i september, da. Derfor tror jeg faktisk det blir maling allerede i oktober. Kanskje til og med hyller i stua, hvis ikke blir det i november.

Etter å ha hatt et veldig stramt budsjett lenge er det veldig motiverende å se at det går den rette veien. Det er nemlig ikke noe ålreit å prøve å holde seg under 2000,- i måneden til dagligvarer. Jeg har allerede budsjettert med 2500,- nå i september, og tenker det skal bli 3000,- fra oktober. Det er gøy med mat, da hjelper det veldig med litt penger. Nå håper jeg bare jeg klarer å holde meg til budsjettet i september.

du kommer ikke til å tro hva jeg har gjort!

Bra clickbait? Funka det?
Jeg har hatt litt ferie ikke sant, og det har vært helt fantastisk. Jeg skulle ønske jeg hadde ferie hele tiden. Nå skal jeg straks på jobb, men jeg er bare så stolt og må skryte.

2016-08-24 11.48.28

Det er en hylle. Den henger på veggen der det før hang hyller, som jeg har fått tatt ned. Jeg har bare brukt 4 måneder på å kjøpe sparkel, sparkle, og så nå til slutt pusse og male over her om dagen. Så skulle jeg egentlig henge opp hylla i går, men hadde ikke riktig skruer, så jeg måtte gå å kjøpe skruer i dag. Den ser kanskje litt malplassert ut der den henger, men det er fordi den ikke skal være aleine. Jeg har en til, som skal henge på skrå ovenfor denne, men jeg skal male veggen til venstre først. Jeg gidder ikke henge opp den andre hylla før veggen er malt. Uansett, jeg er veldig fornøyd. Utrolig at det går an å bruke så lang tid på noe så enkelt.

Nå skal jeg bare vinne i lotto så jeg får kjøpt et spann med maling, så blir det bra! Har forresten bestemt meg for å “begynne på skolen” igjen. Skal ta noen realfag, så jeg kan studere marsvin når jeg vinner i lotto. Nå tror dere kanskje jeg tuller, men planen er Biologi og litt Genetikk på Universitetet i Ås. Satser på jeg vinner i lotto snart.

skruer!

Se på det her! 

Det er, unnskyld, var, 5 hull i veggen. Nå er de fylt med sparkel. Altså, det er et helt skritt nærmere å få hyller på veggen. Men ikke nok med det! 

Tadaa! 

Skruer! JEG HAR KJØPT SKRUER! 

Jeg skulle egentlig henge opp knaggene før jobb i dag, men så fødte Oline. Og det er mye morsommere enn å henge opp knagger. Særlig når det må bores i murvegg og Oline sikkert setter pris på litt ro. Si hei til Boel. Hun er vakker. 

veving is the shit

Jeg har altfor mange ting. En av grunnene til det er alle hobbyene mine. Jeg har ikke så stor plass lenger, så jeg er nødt til å kvitte meg med ting for å unngå rot. Selv om jeg har mye hobbygreier er det jo bare noen av hobbyene som er viktige. Jeg har ting jeg sjeldent bruker. Men jeg kan ikke kaste brukbare ting. Derfor har jeg bestemt meg for å være skikkelig streng med meg selv og ikke kjøpe noe nytt. Ingen nye hobbyer. Og de tingene jeg har er de som skal brukes. Derfor kjøpte jeg en vev i går. For det har jeg ikke fra før.

Jupp. Jeg er håpløs.

Men altså, jeg trengte kun kjøpe veven. Med den kan jeg lage fine ting av materialer jeg allerede har. Det er faktisk supert for å bruke opp garnrester etter strikkeprosjekter. Mesteparten av restene er ikke store nok til å strikke noe, så dette er faktisk en bra ting. Sier hun for å rettferdiggjøre nok et kjøp for seg selv. Og fordi det er sant. Jeg begynte allerede i går kveld, og gjorde den ferdig i dag. Laget kun av rester jeg har igjen etter tidligere strikkeprosjekter, hyssing jeg hadde og en kvist jeg plukka med meg fra skogen. Blir ikke bedre enn det.

2016-06-25 23.33.05

Masse løse tråder. Æsj.

2016-06-26 00.47.36

Det er like kjedelig å feste dem her som på strikkeprosjekter.

2016-06-26 09.59.37

Men det blir så fiint.

2016-06-26 10.35.44

Litt dusker på.

2016-06-26 11.58.54

Oog ferdig!

2016-06-26 13.25.15

Skills!

Etter å ha gjort den ferdig kom jeg over #branchweaving på instagram. Jeg synes det var kult og gikk ut for å se om en av kvistene jeg tok med hjem fra skogen her om dagen kunne brukes. Og den ene passa bra. Bare litt for lang tenkte jeg. De er ganske tørre og porøse, så jeg tenkte det burde gå å “sage” med en taggete kniv. Det funka fett, helt til kniven sklei. Inn i fingeren min. Masse blod! For sikkerhetsskyld var det pekefingeren på den armen min som fungerer. Så nå er jeg litt handicappa. Det er et ganske stort kutt, men det er rent og holder seg sammen etter et stramt plaster, så jeg dør ikke, men alt bilr plutselig litt vanskeligere siden den gjør vondt.

Nå har jeg skrevet dette innlegget med venstrearmen min, som jo er min dominante, men som også er den jeg har den verste senebetennelsen i, og det merkes. Så nå må jeg slutte. Får vel begynne å se på Game of Thrones eller noe. Og trøstespise. Pepperonipizza. Dette føles plutselig som en bra ting.

oioi

I dag har jeg hatt besøk av pappa og kona hans. Da jeg satt og pakka opp julegaven min fra dem på julaften sa han at han hadde en gave til, men den måtte vente litt. Det var en gave jeg egentlig forventa at jeg måtte sloss med broren min for å få, men så hadde pappa bestemt seg for å bare gi den til meg. Det finnes en til, som pappa fortsatt har, er det frekt av meg å prøve å sloss for den også? Moralen min sier ja, men jeg må innrømme at jeg har lyst på den også. Noe jeg regner med broren min også har.

2016-05-15 18.49.25

Pusen liker å være med.
Se på meg, mamma!

2016-05-15 18.50.11

Se på meg!

2016-05-15 18.50.15

2016-05-15 18.50.51

Og siden jeg har hatt bursdag fikk jeg bursdagsgave i samme slengen. Ny bok.
Ja, jeg har samme bakgrunnsbilde på pcen som på bloggen.

2016-05-15 19.45.36

Begynner på en måte å glede meg til bli ferdig med Udødelighetens elixir. Veldig bra bok, jeg blir så fascinert over forfatterens kunnskap og evne til å dikte opp historier rundt fakta. Men sååå tjukk bok da.

2016-05-15 20.05.20

Men seriøst. Er ikke kista fin?! Den har vært i familien i generasjoner, den er hel, treverket er fortsatt fint og solid, og den er naturlig slitt etter å ha reist rundt i verden. Den andre er litt bredere og brun. Det føles nesten feil av meg å ville ha den også.