supersøtt stigespill

Jeg søkte litt rundt på nett etter stigespill man kan skrive ut. Hva skal ei 26 år gammel frøken med stigespill? Vel, det involverer alkohol og et ekstra sett regler til spillet, for å si det sånn. Uansett, jeg fant et som er utrolig søtt som jeg bare må dele med dere!

rainbow-board-game

Du laster ned pdf-fila gratis fra Mr. Printables, skriver ut på 2 A4-ark, klipper litt og så er det bare å finne seg en terning og spille i vei. Yey!

strikka pute

Før jul en gang strikka jeg et putetrekk til en pyntepute som jeg ble veldig fornøyd med. Oppskriften til denne er en del av en liten pakke som vil komme til salgs her på bloggen etterhvert.

strikkepute

Den mørke grå pølleputa med fletter har jeg også strikka selv, for evigheter siden. Planlegger å jobbe litt videre med mønsteret der også, kanskje det blir en del av oppskriftspakka.

prokrastinering

Det er fascinerende hvordan prosjekter som har blitt kjedelige og et skikkelig ork plutselig blir veldig spennende igjen når man har noe annet, veldig kjedelig man skulle ha gjort.

Jeg viste jo bilde av den blå stoffhaugen som jeg påsto var i ferd med å bli et skjørt, for lenge, lenge siden. Jeg tvang meg selv i gang med det igjen, men det eneste jeg fikk gjort på en helg var å sette i noen knappenåler. Helga etter bestemte jeg meg for at det var på tide å sy den sømmen, og da det var gjort var jeg plutselig i gang. Jeg ikke bare begynte på linningen, jeg gjorde den ferdig også!

IMG_7362

Hvem hadde trodd det?! Ikke jeg i alle fall. Men, der stoppa det igjen. Til i dag. Det har bygd seg opp litt med husarbeid jeg virkelig burde gjøre, og da var plutselig dette skjørtet veldig spennende igjen. Så spennende at det nå er nesten helg ferdig.

skjortred

Jeg har aldri sydd skjørt, og jeg har i tillegg tegna mønsteret sjøl med inspirasjon fra en bok, og mønsterhjelp fra en annen. Jeg vet allerede nå et par ting jeg burde gjort annerledes, men jeg må innrømme at jeg er ganske fornøyd med meg sjøl nå.
Så det så.

peacock

I starten av desember var jeg så lur at jeg satt og bladde meg gjennom massevis av bilder på society6.com. Jeg klarte faktisk å begrense meg til ett bilde, men jeg må innrømme at jeg ikke hadde noen plan for det da jeg bestilte det. Det liker jeg egentlig ikke. Jeg vil ikke ha overflødige ting, men jeg klarte ikke la vær.

4891335_13285254_lz

Heldigvis vet jeg nå hvor jeg skal ha det. Det er bare så mye annet som skal på plass først. Stua skal males, hylle skal kjøpes, ramme må kjøpes, hylle må henges opp, og på hylla skal bildet få stå sammen med lampa jeg har prøvd å kjøpe som jeg skrev om i forrige innlegg. Jeg gleder meg sånn til å virkelig få stua som jeg vil ha den!

ååååhhh

Jeg har store planer for stua. Eller, sammenligna med alle som totalrenoverer gamle hus har jeg ikke store planer, men for meg har jeg store planer. Uansett, når jeg ser noe som passer inn i planene må jeg jo bare kjøpe, så da jeg fant denne fantastiske lyspæra måtte jeg bare ha.

68979_Frama_Diamond_Light_1

Skuffelsen var derfor stor da jeg henta den på posten, kom hjem, pakka opp og fikk se at den var knust. Håper det løser seg uten noen store problemer, det er ingen billig lyspære. Nesten 400,- når man regner med frakta.

Jeg ble ikke mindre skuffa da jeg dro innom Clas Ohlson for å kjøpe denne pæresokkelen, men den var jo virkelig ikke fin i virkeligheten. Den ser jo så fin ut på bildet.

clas

Nå har jeg funnet en fin på Ellos, eller så burde jeg kanskje bestilt en fra samme sted som jeg har bestilt pæra. Jeg skjønner jo det nå. Jeg får se hva jeg finner på. Vet jo ikke om jeg tør å stole på bildene på nettet, at de er fine, etter skuffelsen med den på Clas Ohlson.

11 gratis to do-lister

Jeg har en tendens til å glemme ting jeg skal gjøre hvis jeg ikke skriver dem ned. Da er det fint med en liste. Ofte har jeg bare brukt en helt vanlig notatblokk, men det er jo mye morsommere å ha en ordentlig fin liste med et pent design. Jeg har derfor søkt litt rundt på nettet og funnet gratis nedlastbare lister. Jeg har funnet en del fine, og tenkte jeg skulle dele med dere.

Min favoritt er denne fra The Pretty Blog og du finner den her. Last ned pdf-fila og skriv ut.

A Pair of Pears finner du denne. Den er tydeligvis populær for den dukket opp igjen og igjen i søket mitt.

Denne fra Créme de la Craft falt jeg også veldig for!

Denne fra Botanical Paperworks har litt samme stilen som den fra A Pair of Pears.

Pretty Little Inspirations har delt denne.

Og fra Lush Creative Graphics kan man laste ned denne.

Fra Spellbinders Explore Beyond kan man laste ned denne.

Denne fra The Modern Polkadot er enkel med med litt mer farge.

Creative Mamma har delt denne som jeg synes er utrolig søt.

Disse fra Babyccino Kids er fargerike og fine.

Og selv om det egentlig skal være vinter en god stund til synes jeg disse fargeglade med vår-tema fra Hello Cuteness måtte bli med på lista!

Nå skal jeg finne frem printeren min og printe i vei! Kanskje jeg til og med får fylt inn litt i en liste og begynt å gjøre noe, meen vi får se.

sånn derre lørdag

Det er ingen hemmelighet at treningssentere plutselig blir veldig populære i januar, og det merkes godt. Tidligere i uka da jeg gjorde mine forsøk på å trene var det jo umulig å komme til. Det er fullt, alle apparater er opptatt, helt umulig å få en flyt i ting. Derfor ble jeg veldig glad for at disse nyttårsforsett-trenerene tydeligvis ikke er så ivrige at de gidder på lørdagen også. I dag var ting som normalt og jeg fikk faktisk trent som jeg ville. Forhåpentligvis er ting tilbake til normalt om ikke så alt for lenge.

Til middag i dag skal jeg teste Solvinge sin nye ferdiggrilla lårkylling. Jeg har kjøpt den med Mixican Spice. Sammen med pitabrød fra fryseren, litt grønnsaker, rømme og salsa tenker jeg det blir en enkel og god middag. Det må være lov innimellom.

Siden det er lørdag og jeg er hjemme har jeg selvfølgelig masse tid til håndarbeid og jeg har fått gjort såå mye på det skjørtet jeg snakka om forrige helg. NOT! Jeg tenkte som så at siden det eneste jeg gjorde forrige helg var å sette i knappenåler skulle jeg i alle fall sy den sømmen i dag. Det har jeg foreløpig ikke gjort. Men jeg har strikka da.

IMG_7353red

Ermene er ferdig, jeg klarte å bestemme meg for om jeg skulle ha genser eller kofte, det ble kofte som dere kanskje ser, og nå er det bare å strikke rundt og rundt en liten stund. Det blir så fint atte!

God helg!

tikka masala lasagne

Jeg satt og søkte litt på nett etter middager med kyllingkjøttdeig og kom over oppskriften Tikka Lasagne på Matprat som jeg tenkte jeg skulle prøve. Jeg hadde litt problemer med å se hvordan oppskriften ville funke, så jeg har gjort det bittelitt annerledes, ikke de største endringene, men jeg tenkte nå i alle fall jeg skulle dele med dere hvordan jeg lagde det i dag.

Til 2-3 personer trenger du:
400 gram kyllingkjøttdeig
1 glass tikka masala-saus (jeg brukte Uncle Ben’s)
1 løk
5-8 lasagneplater
2,5 dl vann
litt revet ost til topping
og en ildfast form

IMG_7347red

Start med å sette stekeovnen på 200 grader. Hakk løk. Brun kjøttdeig, ha i løken og stek til den blir myk. Hell over glasset med saus og bland inn vannet. Fordel så kjøttsaus og lasagneplatene i lag i en ildfast form og topp med revet ost. Stek i 20-30 min midt i ovnen, så lasagneplatene blir gjennomkokt og osten gyllen. Server med salat og gjerne baguetter til! Jeg synes det var kjempegodt!

hjemmelaga fiskegrateng

Alle liker fiskegrateng. Jeg har ikke hørt om noen som ikke liker fiskegrateng. Det er også veldig billig å lage sjøl. Det blir nesten ikke bedre enn det. Jeg har prøvd meg frem litt, første gangen jeg forsøkte ble det katastrofe, så har jeg ved å sjekke forskjellige oppskrifter etterhvert kommet frem til hva jeg synes funker best.

Til 4-6 personer trenger du:
ca 700 gram fisk (jeg har brukt billig, billig frossen sei i blokk)
7-8 dl melk
100 gram ukokt makaroni
75 gram smør
60 gram hvetemel
50 gram purre
100 gram gulrot
salt
pepper
muskatt
strøkavring

I tillegg er det fint med litt kokte poteter ved siden av.
Bruker du frossen fisk er det viktig at den tines helt først. Jeg begynner først med å sakte varme melken opp til like under kokepunktet. Jeg har så oppi fisken og lar den trekke i ca 8 minutter, til den begynner å falle fra hverandre. Plukk så fisken ut av melka. Kok makaroni og sett stekeovnen på 200 grader. Smelt så smøret og rør inn hvetemelet. Bland i melka litt etter litt mens du visper til en klumpfri saus. Smak til med salt, pepper og muskatt. Kutt purre i tynne skiver og riv gulrot. Fordel så fisk, makaroni og grønnsakene gjevnt i en ildfast form og hell over sausen. Topp med litt strøkavring og stek midt i ovenen i 20-30 minutter til den har fått fin farge, mens du samtidig koker poteter. Serveres gjerne med litt smelta smør ved siden av.

IMG_7558

Jeg må innrømme at bildet kanskje ikke er fra jeg lagde det her i går. Da hadde man jo sett purre og gulrot. Neei, jeg var litt sliten i går, så det ble ingen bilder. Men fiskegratengen var god, da! Jeg pleier forresten å fryse fiskegratengen i porsjonspakninger, rett etter jeg har fylt i forma. Når jeg så tar det ut av fryseren lar jeg den tine, strør på strøkavring og steker i ovnen. Genialt!

overraskelsespost

Eller, bare nesten. Og da snakker jeg om sånn post som kommer i postkassa. Ikke en bloggpost. For lenge, lenge siden handla jeg litt på eBay, kjempelurt, jeg veit. Har du handla ting med gratis frakt fra Kina på eBay vet du at det tar år og dag før det kommer frem. Det er jo ikke så rart. Det som er moro da er jo at jeg stort sett har glemt hva jeg har kjøpt, derfor er det ekstra gøy å åpne pakkene når de kommer. I dag kom et par pakker med anheng av stein jeg har kjøpt. Den gule, og spesielt den rosa er veldig store! Den rosa vil jeg nesten kalle enorm!
anheng

Jeg er fornøyd med fangsten, og gleder meg til å ta dem i bruk. Hverdagen er ikke så verst uansett, men det gjør alltid dagen litt ekstra morsom når det kommer sånne fine ting med posten.
Det blir ingen oppskrift på mat i dag. Jeg har vært litt flink og spist ut av fryseren. En vegansk curry-gryte jeg lagde for en stund siden. Må nok lage den igjen og dele med dere her på bloggen. I morgen planlegger jeg å lage fiskegrateng, gjør jeg det skal jeg selvfølgelig dele oppskrift.