marsvindommereksamen bestått

På slutten av året i fjor søkte jeg Norsk Marsvinklubb om å bli pet dommer. På marsvinutstilling kan man stille ut rasedyr, eller pet. Pet er som noen sikkert har klart å tenke seg frem til, kjæledyr. Det er egne bedømminger for marsvin som ikke er registrerte rasedyr. Så det er alle mulige blandingsmarsvin. Det er ganske stort, og veldig gøy. Jeg begynte opplæring i november i fjor, lørdag for 2 uker siden hadde jeg en prøvebedømming der jeg fikk prøve meg på å dømme dyr på utstilling for første gang. Det ble godkjent, og da var det på tide med eksamen. Det hadde jeg på utstilling i går. Jeg dømte alle dyrene på lik linje som de andre dommerne på utstillinga, bortsett fra at jeg ikke fikk ha hjelpemidler som selve standarden vi dømmer etter tilgjengelig. Sånn er det med eksamen.

2016-08-27 10.40.40

Vanligvis arrangerer Norsk Marsvinklubb sine egne utstillinger i leide lokaler. I går var det et samarbeidsprosjekt mellom Tropehagen Zoo i Fredrikstad, SPCA Østfold og flere interesseklubber. Det var flotte rasekatter, små og veeeldig store kaniner, kaninhopping, dyrefotograf, rotter, masse moro for de fleste med dyr, og selvfølgelig avholdt vi en lokal petutstilling. Før man får komme inn i utstillingslokalet med marsvina sine må de sjekkes for sykdom eller andre smittsomme ting. Det er det jeg driver med på bildet. Marsvinet jeg holder er en litt over 4 uker gammel alpaca. Som er et rasedyr. Den var ikke gammel nok til å være med på utstillinga, men den skulle bytte eier, og skulle være med den nye eieren sin inn i lokalet, så den måtte også sjekkes.

Anyways, jeg bestod. Det er ingen selvfølge, men jeg klarte det! Han som har vært mentoren min og lært meg opp bestod ikke på første forsøk, sååh. Jeg har allerede blitt spurt om å være dommer på flere utstillinger senere i år, men får dessverre ikke fri fra jobb til den ene. Den andre må jeg jo bare få til. Gleder meg veldig!

2 Comments

  1. Thomas K. august 28, 2016 / 21:20

    Grattis! Utmed dommern, inn med kua! :D

    • stinemah august 28, 2016 / 21:50

      Takk! Tror jeg..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *