fornuften sjøl

I går ikke sant, så kjøpte jeg mer garn.

IMG_4557

Var det lurt, økonomisk? Neh. Skammer jeg meg? HELL NO! Jeg skylder på skapergleden og tar ikke noe ansvar. Det gjør meg så lykkelig.

Så ikke sant, etter jeg hadde brukt penger jeg ikke burde bruke, eller, ikke burde bruke på garn i alle fall, så kom jeg hjem og skulle etterhvert skifte for å dra på jobb. Da måtte jeg jo ha på meg presentable klær og skulle ta på meg yndlingsbuksa mi. Det gikk ikke. Glidelåsen gikk i stykker for sikkert en måned siden, men jeg har fortsatt å bruke den fordi jeg liksom har klart å lirke den på plass og få den igjen allikevel, også har den holdt seg der, så da har det funka. I går funka det ikke lenger. Jeg klarte ikke lukke den. Jeg har allerede gått og tenkt lenge at jeg trenger en ny bukse, fordi jeg har så få. Da passa det jo bra at den jeg bruker mest gikk i stykker. Jeg tenkte mye frem og tilbake og fant ut at jeg skulle ta fra bufferen min og kjøpe en ny. Jeg er møkklei av at de går i stykker, så jeg kjøpte for sikkerhetsskyld Levi’s.
Velkommen til bloggen min, der dere får følge meg inn i økonomisk ruin liksom. Neida, det går heldigvis bra, men jeg føler meg ikke veldig voksen akkurat nå. Ugh. Det føles ikke bra å ta penger fra den kontoen, og det i seg selv er vel egentlig bra. Kanskje jeg er litt voksen allikevel. Også er det jo sånne ting den er til, er det ikke?

2 Comments

 1. Ibsen september 13, 2016 / 10:56

  Hei igjen Stine Marie!
  Fort gjort å ryke på en smell når det gjelder penger :)
  Som du skriver selv har du faktisk kommet et godt stykke på vei til en ordnet økonomi når du klarer å sette fingeren på hva som er utfordringen.
  Kan jeg komme med med et tips? Jeg kommer med det uansett :) Når vi står i butikken og det er noe vi har skikkelig lyst til å kjøpe, venter vi i 14 dager. Har vi like lyst til å kjøpe det etter 14 dager drar vi tilbake til butikken og kjøper det…
  Når man kommer hjem og venter i 14 dager mister man liksom litt lysten til å gå tilbake å kjøpe det… Det fungerer for oss i alle fall :)

  • stinemah september 13, 2016 / 20:22

   Jeg synes det er et veldig godt tips! Jeg gjør det nok allerede i mange situasjoner, fordi jeg har begynt å tenke så mye på hva jeg har råd til og ikke, men kanskje ikke like konsekvent som dere gjør. Denne gangen var både garn og bukse noe jeg hadde tenkt på lenge, garn ble kjøpt fordi jeg ville ha det nå, bukse hadde nok blitt utsatt enda lenger hvis ikke den gamle hadde gått i stykker, men det skjer jo fortsatt at jeg kjøper ting der og da bare fordi jeg vil ha det. Jeg får prøve tipset enda mer konsekvent tror jeg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *