saftige, sukkerfrie lapper

Siden jeg var syk i forrige uke ble det dårlig med matlaging og jeg endte med å ha en god del melk som gikk ut på dato. To dager over datoen smakte jeg på den og den var fortsatt helt fin, men med ingen garanti for at det kom til å vare så lenge, så jeg fant ut at jeg måtte lage noe av den. Da ble det lapper!


Jeg husker godt rislappene mamma lagde innimellom når vi hadde hatt risengrynsgrøt og det ble mye igjen. Så sinnsykt gode! Siden jeg prøver å være flink har jeg laget min egen variant. Først måtte jeg jo ha grøt, og det var det jeg skulle bruke all melka til. Når jeg lager risengrynsgrøt pleier jeg å bytte ut halvparten av risen med byggryn, så jeg lager en blanding. Jeg innbiller meg at byggrynene inneholder en smule mer fiber og næringsstoffer enn risen. Jeg har også prøvde meg på å lage ren byggrynsgrøt selv, men den ble på ingen måte like god som den man får kjøpt i butikken, så jeg holder meg til blandingen.

Anyways, jeg tar utgangspunkt i oppskriften til risengrynsgrøten på pakka, men bytter bare ut halvparten av risen med tørre byggryn og følger ellers oppskriften. Det funker som bare det! Grøten må være avkjølt før man lager lappene, ikke nødvendigvis helt kald, men er den skikkelig varm vil eggene klumpe seg når man rører sammen røra.

3 porsjoner (350 kcal + ev. stekefett pr. porsjon)

9 dl avkjølt grøt
3 små egg (el. 2 store)
1 dl havremel
0,5 dl sukrin gold (eller annen kunstig søtning)
0,5 ts kanel
0,5 ts kardemomme
2 ts bakepulver

Rør alle ingrediensene godt sammen og la røra stå og svelle i 20-30 min.
Stek lapper gyldne på middels varme. Jeg har ikke brukt noe stekefett i panna når jeg har stekt mine, men der må du jo se an stekepanna di, også smaker de jo selvfølgelig ekstra godt når de er stekt i smør.
Jeg spiste mine med sukkerfritt bringebærsyltetøy på, det hadde garantert gjort seg med litt brunost også! Prøvde meg også på et par stykker med proteinella på. Det var farlig godt!

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *