ny genser

Dere veit den genseren jeg strikka på bildet i den forrige posten? Eller, man ser jo ikke at det er en genser der, men det er en genser. I alle fall. Jeg gjorde den ferdig i går. Endelig. Ikke endelig som i at det har tatt veldig lang tid å lage den, men endelig som i at det har vært veldig mye frem og tilbake. Som i at oppskriften ikke er den beste, så jeg måtte rekke opp og strikke på nytt igjen en del ganger. Først ble jeg ganske forbanna, jeg hadde skamma meg om jeg hadde skrevet en så dårlig oppskrift og sånn, for tro meg, om man googler litt er det ganske stor enighet om at ting ikke er helt som de skal i den oppskriften. Det var helt til jeg kom til å huske på en artikkel jeg leste om temaet, der Ganni hadde gått ut og sagt at de følger med og kommer til å gjøre noe hvis noen kommer for nærme. Er oppskriften feil, og dårlig med vilje så Ganni ikke skal kunne ta designeren på noe? Ikke veit jeg. Min ser i alle fall sånn ut.

Jeg er så søt. Det skulle nesten ikke vært lov. Genseren ble ganske fin også, om jeg får si det selv. Om du ikke skulle ha fått det med deg er dette Kristianes Bølgegenser. Den ligner veldig på en genser Ganni har hatt i salg. Originaloppskriften til Kristianes Bølgegenser skal ha Drops Air, men min erfaring med blowgarn som det kalles er ikke den beste. Det ser veldig fint ut til å begynne med, men siger etterhvert en del. Jeg har en genser strikket i et mye dyrere blowgarn enn Drops Air, og den er helt formløs og slitt i fargen nå etter en del bruk. Jeg har brukt Sandnes Børstet Alpakka her. Jeg elsker det garnet. Det blir litt dyrere, men det er jo helt fantastisk!

Et av målene mine for 2018 var jo å bruke mer av materialene jeg allerede har, derfor passer det meg veldig bra med #ufosamstrikk2018 som går på instagram og ravelry i 3 måneder nå. Alle finner frem de uferdige prosjektene sine, alle strikkere har noen, også prøver vi å gjøre dem ferdig. Jeg har tre. Den det er minst igjen på er en kofte som er helt ferdig med unntak av sying, klipping og strikking av knappestolper. Jeg har til og med festa alle trådene på den. Og så har den bare blitt liggende. Så nå som jeg er ferdig med genseren fant jeg den frem og var så fornøyd med meg selv, for nå skulle den bli ferdig. Jeg sydde, klippa, og innså at jeg ikke har noen pinne i riktig størrelse tilgjengelig, for den sitter i en av de andre ufoene mine. Men jeg har i alle fall sydd og klippa den opp nå da! Nå er det kun å strikke knappestolpene igjen. En vakker dag. I løpet av de neste 3 månedene. Hehe..

8 Comments

 1. Ida januar 9, 2018 / 04:01

  Er så enig med deg, selv har e strikke x antall bølgegensere og jeg tror ned hånden på hjerte e kan si ingen av de er heilt like. Skrev selv ett lengre innlegg på blogg en oppskriften og at e også synes det er en skam å t seg betalt for noe slikt. Selv selger jeg noen oppskrifter, men det tar tid før de kommer ut. Nettopp på grunn av dette med å ta betalt for bra oppskrifter og ikkje en oppskrift med feil og synsing.
  Genseren din ble jo kjempe fin, selv hr e designet en jakke i akkurat samme farge og garn. Elsket det garnet selv.

  • stinemah februar 13, 2018 / 10:03

   Jeg har selv strikket en til nå, og selv om den er like fin er den jo ikke lik den første. Enig i at garnet er nydelig! Følte meg litt vill som gikk for grønn, men har ikke angret et sekund!

 2. TK februar 6, 2018 / 21:11

  Se, grønn! Jeg digger grønn så det er automatisk en bra genser!

  Ikke vent 3mndr med å lage no annet grønt da ?

  • stinemah februar 13, 2018 / 10:00

   Grønt er skjønt! Selv om jeg egentlig er enig med deg, har det seg sånn nå at jeg har et mål om å ikke kjøpe nytt garn, kun strikke ut av garnlageret. Det er det ikke mye grønt dessverre, men mye annet fint, da!

 3. Andrea oktober 19, 2018 / 11:44

  Jeg digger genseren! Kan du legge en link til der du fant oppskriften? ?

 4. matilde november 17, 2019 / 13:11

  hei! hva heter fargen på garnet du brukte? superfin farge ?
  kunne du skrevet hvilke endringer du gjorde, fordi din genser ble utrolig fin!

  • stinemah november 23, 2019 / 22:45

   Hei. Det ser ut som fargen jeg brukte ikke finnes lenger. Jeg husker ikke hvilke endringer jeg gjorde, det er så lenge siden. Men jeg laget den i alle fall litt mindre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *